Industrijski               
            PC sistemi

Inovacije i nova PC rešenja 

Za najlakše razumevanje, pogledajte osnovni izbor komponenata:
ED-ovi industrijski proizvodi
"Rat zvezda" je članak o PC metamorfozi iz desk-top u industrijski dizajn. Rat zvezda

A7 Minijaturni industrijski PC

Sa razvojem tehnologije i minijaturizacijom komponenata, došlo je vreme za industrijski PC veličine manjeg PLC-a. Electronic Design predstavlja u ovom trenutku najmanji industrijski PC na svetu za montažu na DIN šinu - A7. Smanjena potrošnja savremenih procesora nam je omogućila da projektujemo i proizvedemo računar kome nije potrebno aktivno hlađenje. Zahvaljujući SSD tehnologiji, A7 nema pokretnih delova koji smanjuju pouzdanost uređaja. Procesorska snaga Intel Atom procesora je dovoljna i za složena izračunavanja velikom brzinom, a da pri tom paralelno radi sa korisničkim interfejsom u industrijskom okruženju.

Sa 5 USB portova, gigabitnim LAN-om, galvanski izolovanim RS-232 i RS-485 interfejsom, kao i VGA portom, ovaj industrijski PC je uređaj koji može da obavlja veliki broj funkcija i bez dodatnih modula, ali mi nismo hteli da stanemo tu. A7 ima novu serijsku magistralu na DIN šini koja omogućava priključenje i isključenje modula bez prekidanja napajanja sistema (hot swap). Magistrala dozvoljava rad brzinom do 1Mb/s. Takođe, preko magistrale se napajaju svi moduli (uključujući i procesorski). Pročitajte više o ovom PC-u na strani A7 Industrijski PC.

A2 PC kontroler

A2 je industrijski PC kontroler sa otvorenom arhitekturom i modularnom koncepcijom. Sa okolinom, A2 komunicira uz pomoć Eterneta, USB, RS-232 ili RS-485 serijskog interfejsa. Na raspolaganju su opcije kao što su hardverke komponente i softverska podrška za GPS, GSM i Internet komunikacije.

A2 je PC kompatibilan sistem i on radi sa DOS, Windows, QNX, Linyx i sa drugim kompatibilnim operativnim sistemima kao i sa velikim brojem softverskih alata i SCADA-a paketa od mnogih proizvođača. Industrijski PC kontroler A2.

Za A2 su razvijeni analogni digitalni i tajmerski ulazni i izlazni moduli koji A2 povezivanja sa procesom. Veliki broj različitih modula omogućava da korisnik dobije upravo ono što mu treba po ceni koja je dosta niža od konkurencije. Više o I/O modulima pogledajte na strani A2 I/O moduli.

A2 Logger

A2 Logger je prenosni sistem visokih performansi projektovan za akviziciju podataka, monitoring i kontinualno snimanje podataka na terenu. Na raspolaganju je sa 16 ili 32 analogna izolovana ulazna  kanala i A/D konvertorom sa rezolucijom od 12 ili 16 bita. Na loger se priključuju VGA monitor, tastatura i miš. Loger je otvoren za različita proširenja. Softver podržava GPS prijemnik za precizno merenje lokacije i vremena ukoliko aplikacija to zahteva. Detalji su na strani A2 Logger.

A3-200 sa PCIe slotom

A3-200 je industrijski PC u 2mm debelom aluminijumskom kućištu sa vertikalnom orijentacijom i mini ITX matičnom pločom. Trenutno postoje modeli sa Intelovim 6th gen Core i7 i sa AMD-ovim APU. U A3-200 se ugrađuju kvalitetne matične ploče najpoznatijih marki sa kvalitetnim napajanjima u SFX formatu. Za proširenja su dostupni USB 2.0 i 3.0 portovi i jedan PCIe x16 slot.

Hlađenje je zasnovano na vertikalnoj orijentaciji kućišta i ploče, što olakšava prirodnu cirkulaciju vazduha kroz kućište. Uz vodeno hlađenje procesora, procesor može da radi pod punim opterećenjem bez prekidanja ili usporavanja.

Za korisnike sa drugačijim potrebama, umesto postojećih modela može da se napravi model sa drugim procesorom, pod uslovom da postoji matična ploča u ITX formatu. Više o A3-200 pročitajte na strani A3-200 industrijski PC.
 

 
 

  © 1982 - Electronic Design
  Makenzijeva bb-Pejton, Beograd
Tel:  +381 11 308 50 30
Fax: +381 11 308 50 31
Tel: 011 2 450 480
Tel: 011 308 74 59
   www.ed.rs
  ed@ptt.rs